lørdag den 1. januar 2011

Hipstamatic addict

På mine ture rundt i blogland ser jeg ofte rigtig mange fine og skønne billeder. Mange af dem er, kan jeg se, er taget med iphone-appen "Hipstamatic".
Jeg er selv stor fan af Hipstamatic, og kan vist godt sige, at jeg er begyndt at tage MANGE flere billeder, efter at jeg har fået den. Det er så sjovt at eksperimentere med de forskellige film, linser og flashtyper, og der er til mange timers leg. For det tager også lang tid at finde ud af hvilke sammensætninger af fx film og linse, der lige passer til den type billede, som man vil tage.
Jeg er absolut ikke en fotohaj, så mine eksperimenter er på "gefühl", og jeg nyder, at kameraet selv laver den der billedredigering, der giver billederne et touch af patina/dybde/professionalisme m.m.
Nedenfor her vil jeg vise nogle af de billeder, jeg har taget med hipstamatic, som jeg er mest tilfreds med - selvfølgelig med specs for brug af film, linse og flash.


Gåtur ved Roskilde fjord (Frederikssund)

Begge: Linse: John S, film: Kodot, Flash: Off

Billede til venstre: Stille morgen i beduinlejr. Billede til højre: Berlins undergrund

 Samme som de to øverste billeder

På en slags rasteplads i Egypten kl. 5 om morgenen (og der var koldt!) efter 6 timers køretur på meget bumlet vej... og der var stadig et par timer igen til destinationen Cairo.


Linse: John S, film: Float, Flash: Off

Billede fra hotelværelse i Luxor og udsigt over Cairo fra pyramiderne Linse: Kaimal mark 2, film: Float, Flash: Off

Ja, det var så mit lille Hipstamatic-potpourri. Jeg kunne have lyst til at lægge mange flere billeder op, men der må vist også være en grænse.
Som man kan se, er jeg ret pjattet med linsen "John S" i kombination med kodot-filmen, ligesom jeg også synes, at filmen Float og Kaimal-linsen fungerer rigtig godt sammen.
Har du tid og lyst, synes jeg det kunne være skægt, hvis du ville fortælle/vise hvilke film, linser og kombinationer, som du foretrækker :)

Trætte nytårshilsner fra Maria

4 kommentarer:

 1. Fine billeder du har lavet. Jeg elsker også den app, men er nu også ret glad for 'Infinicam'. Det er lidt i samme stil, men med andre effekter også. Jeg tror i hvert fald du vil kunne lide den også:)

  Og god idé med at vise de forskellige linser og film frem.

  KH
  Lis

  SvarSlet
 2. Tak Lis :).
  Jeg har fluks hentet "Infinicam" og synes, at den ser rigtig spændende ud. Så nu skal der helt sikkert laves endnu flere fotoeksperimenter. Kan specielt godt lide, at man kan redigere billeder, der allerede er taget. Tak for tippet :)

  Kh.
  Maria

  SvarSlet
 3. Jeg er helt tosset med filmen der hedder Ina's 1935 - den er fantastisk. I god kombination med bettie xl også.

  Nanna

  SvarSlet
 4. Det må jeg prøve! Har også brugt Inas 1935 en smule, men har ikke gjort det så meget i Bettie XL.
  Har til gengæld lige fundet app´en 8 mm, som man kan optage film med i 1920´look, 70´er-look og meget mere med. Den er rigtig fin og laver nogle sjove effekter. Kan anbefales.

  Kh. Maria

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...