søndag den 9. januar 2011

Hvad man kan få ud af sine gemmer... DIY

Inspireret af Louises indlæg om liv i gamle klude, kommer her et par eksempler på ting, man kan lave af det, der nu engang ligger i ens gemmer:


Dette er et par benvarmere, som jeg lavede til projektet "Fashion Trash" for et par år siden. Fashion Trash er et modeshow under Ungdommens Røde Kors, hvor frivllige designere redesigner genbrugstøj, som bliver solgt på auktion. Pengene går bl.a. til projekter på Asylcenter Avnstrup. Et projekt, der ligger mig meget på sinde, da jeg selv har arbejdet på asylcentret og ved, hvor meget, der er brug for at børnene der får nogle gode oplevelser.

Benvarmerne er lavet af et gammelt huerør og ribkanten fra en cardigan. På siden er der påsat tre læderfrynser med en lille sølvpompon. Man kan også sagtens benytte fx. ærmerne fra en gammel og udtjent striktrøje.


Et nemt lille projekt, som man kan lave med nogle af alle de knapper som man som håndarbejdsmenneske sikkert har liggende.
Jeg var så heldig sidste forår at komme forbi en nordjysk genbrugsbutik, hvor de havde en hel kasse med knapper stående. Efter lidt krejlerhjælp fra min svigerfar kunne jeg gå fra butkken med, hvad der viste sig at være, en gevinst på ca. 1000 knapper. For den nette sum af 50 kr.! Tror I lige, at jeg følte mig heldig :)?

Halskæden her af lavet af to stykker hvidt læder, som jeg har limet sammen med stoflim og efterfølgende har limet knapper på med epoxylim (tokomponentslim - kan købes hos en farvehandler).
Epoxylimen hærder temmelig langsomt og er noget fedtet stads, så det kan kræve lidt tålmodighed at holde knapperne lidt til, mens det tørrer, men det skulle vist også være den største udfordring ved det projekt.
Jeg har også lavet hårspænder på samme måde.
Håber det kan inspirere lidt :)

Husk også at kigge forbi min og Louises give-away, hvor du kan vinde 2 sæt øreringe :)

2 kommentarer:

  1. AArrgghhh, og jeg som lige har smidt mine benvarmere fra min "FAME" tid ud.

    JowDeet ,_.

    SvarSlet
  2. Åhh, hader også når den slags sker ;). Er sikker på, at det har været et ømt syn i sin tid!

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...