mandag den 26. september 2011

Nana, åh Nana...


Kan I huske Nana? Altså hende Nana, der havde en arbejdsløs far, og en mor, der vist nok var lægesekretær.
Nana. Nana.
Har du hørt om Nana
Klær' sig ud som damer
hun har set i tøjreklamer
Nana. Na-na-na-Nana
Ingen er som Nana
Hun er noget særligt
Helt sig selv og dødsensærlig
Sir' nogen ting der er helt forfærd'lig

Det havde de fleste elever i min 2. klasse overraskende nok. Jeg har deres forældre mistænkt for at elske Nana ligeså meget, som jeg gør,for det er vist ikke noget, der er på tapetet i børnetimen længere.
Og det er jo en skam, hvis man spørger mig.
Så da 2. klasse i dag skulle indkassere første del af deres belønning for at have læste rigtig meget i sommerferien (ja, det går vel an med lidt bolsjepædagogik i den gode sags tjeneste...), havde jeg valgt, at belønningen skulle være at se "Nana".

Eleverne var selvsagt begejstrede for at skulle se"film" i skoletiden, så de sad glade og forventningsfulde, da jeg rullede tv-apparatet, der nok er ligeså gammelt som serien, ind i klassen.
De syntes vist også, at det var rigtig hyggeligt, og forholdsvis sjovt. Men jeg kunne godt mærke på dem, at de er vant til børne-tv med lidt mere action.
Det var sjovt at gense "Nana" fra deres perspektiv. Der er laaaange pauser mellem replikkerne, ingen falden-på-halen-komik, dæmpede stemmer og en masse tomme pladser, hvor der skal "læses mellem og bag linjerne" -fx i scenen, hvor Nanas far kommer ind midt i timen på Nanas første skoledag, og Nana med et underfundigt smil ryster på hovedet, og benægter et hvert kendskab til at det skulle være hendes far... der er så pinlig!

Kender I ikke "Nana", eller har I sidst set den, da I selv var børn/jeres børn var børn, så kan det virkelig anbefales at købe den på dvd. Det er lige før, at det er bedre underholdning for voksne, end for børn :)

2 kommentarer:

 1. dreng 1 "Hold kæft mand fire tissemænd"
  dreng 2 "det har min far squ da os"

  Denne scene er fyldt med citatværdig dialog
  http://www.youtube.com/watch?v=Id-hRSUl1mo

  JowDeet ._.

  SvarSlet
 2. Åh,ja. Jeg elsker også scenen med bondegårdsbesøget. Det skal nok være den, de skal se næste gang :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...