torsdag den 29. september 2011

At kunne og ville


I kender nok de der interviews i damebladene, hvor folk svarer på, hvem der er deres største forbillede. De fleste kvinder svarer "min mor".  Sådan er det også her, men jeg har også et andet kreativt og kunstnerisk forbillede. Det bliver i familien. Nemlig min tvillingesøster.
For hun kan og hun vil. Hun har ikke altid kunnet. Altså det der med at male. Faktisk var hendes højeste mål, da hun havde billedkunst på seminariet, at bestå.
Men så greb stædigheden hende. Og det er især det, som jeg beundrer. I to år kæmpede hun alt, hvad hun kunne, og afprøvede utallige teknikker, tog kurser og søgte inspiration. Det lønnede sig med et flot 12-tal. Helt vildt, hvis I spørger mig.

Derfra og til den deltidskarriere, som hun har som billedkunstner nu, er der alligevel et stykke vej. Og det er her, at et af hendes favoritcitater kommer ind i billedet:


"What helps luck is a habit of watching for

opportunities, of having a patient, but restless mind, of sacrificing 


one's ease or vanity, of uniting a love of detail to foresight, and of 


passing through hard times bravely and cheerfully."
Det er lige netop det, som hun har gjort. En god kombination af held, stædighed og arbejdsomhed- og at gribe mulighederne, også selvom det til tider var hårdt.


For halvandet år siden, ville hun gerne have sine billeder lidt ud at hænge. Så hun kontaktede spillestedet "Gimle" i Roskilde. De ville gerne have dem op at hænge,så det kom de.
Omtrent samtidig så vores far, at et lokalt galleri søgte kunstnere til pinseudstillingen. Så hun kontaktede også dette galleri.
Og det er så her, at heldet, om man vil, kommer ind i billedet.
På Gimle kom en lokal ven af et andet galleri, Galleri LABR, forbi. Han syntes det var fint, det hun lavede, så han anbefalede hende til galleriet, hvor hun blev tilknyttet som fast kunstner.
På den anden udstilling kom galleriejerens far forbi. Han var lidt af en kunstkanon, så da Galleri Brænderigården i Horsens (eftersigende et temmelig prominent sted) pludselig manglede en kunstner, så anbefalede han dem min søster. Her kom hun så også op at hænge, sammen med Jorn og de andre banditter.
Det betød, at hun på en måned malede noget der lignede 20-30 malerier, samtidig med at hun havde fuldtidsjob som lærer og en syg far ved siden af. Altså de hårde tider...


Og derfra har bolden og heldet altså rullet, sammen med arbejdsomheden. Hvad der startede med stædighed på seminariet har nu også ført til, at hun bidrager til en kommende danskportal på nettet til udskolingens elever og lige nu også udstiller på den kreative kunststafet "Nattehave" på kvægloftet på Restaurant Il Dona i Magstræde sammen med 7 andre kunstnere. Begge steder efter at være blevet opsøgt af "bagmændene"- altså "heldet".


Senest sad hun og fiflede med virtuel boligindretning, for at kunne præsentere sin kunst på en anden måde.  Hun brugte en hel nat, og valgte derefter at poste resultatet på Boliglivs hjemmeside. Her blev hun kontaktet af kvinden bag programmet hun havde brugt: www.lovemyhome.net, og nu har hun så fået optegnet fem af sine værker i 3D, som en "Pioneer case" derinde. 


Så derfor er hun mit forbillede. Jeg ville gerne have evnen til på samme måde hele tiden at være ihærdig, arbejdsom, opsøgende -og heldig :). 


Er I nysgerrige for at se det seneste nye boligindretningsprojekt, så kan I se mere her.


Hun kunne ikke, men hun ville.Så nu både kan hun - og vil :). Og det er da god inspiration for kreative sjæle, der gerne vil ud over kanten...

7 kommentarer:

 1. Nu fandt jeg vej til din blog via kommentar på min.
  Du skriver fantastisk medrivende! Har lige læst om din fars genopstandelse og det fik mig altså til at grine.
  Man fornemmer en masse kærlighed i jeres familie gennem dine skrevne ord.

  Det er sjældent at jeg bladrer 3 gange tilbage for at læse ældre indlæg, men det gjorde jeg altså her hos dig!

  SvarSlet
 2. Virkelig smukt indlæg!
  Er vild med det citat, ved du hvor det kommer fra?
  Jeg tror at det nogle gange er sundt at skulle kæmpe lidt, det viser at man virkelig vil det, man er en fighter. Jeg tager altid hatten af for dem der kæmper og lykkedes. Super sej søster:-)

  SvarSlet
 3. Så deilig at det gikk så bra, det viktig å jobbe jobbe jobbe, og utrulig hva man kan få til!

  SvarSlet
 4. Maria - tak <3! Smider apropos lige et link op her, som fortsætter tankegangen http://www.vimeo.com/19800915 - be unrealistic :0)

  SvarSlet
 5. Junette: Tusind tak for din søde kommentar :) Jeg er rigtig glad for, at du kan lide min skrivestil (jeg synes jo selv, at jeg bare plaprer derud af ;) ), og at du fornemmer kærligheden. Den er der nemlig ganske rigtigt meget af :)

  Line: Tak, tak, tak :) Jante siger jo, at man ikke må "prale", så jeg er glad for, at det bliver opfattet. Citatet kan du finde her: http://www.searchquotes.com/quotation/What_helps_luck_is_a_habit_of_watching_for_opportunities,_of_having_a_patient_but_restless_mind,_of_/30333/ :)

  Bøllemamma: Ja, det er så skønt, når noget ønsket lykkes - og bringer mere med sig, end hvad man havde håbet på :)

  Stina: <3. Tjekker straks linket :)

  SvarSlet
 6. Jeg har set flere af Stinas billeder - dygtig søster du har!

  SvarSlet
 7. Hej Maria
  Tak :) Hvor mon du har set hendes billeder henne?

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...