lørdag den 17. september 2011

Kærligheden hører aldrig op


Noget af det fineste tekst, jeg kender fra biblen, er Kærlighedens højsang. For selvom jeg ikke vil betegne mig selv som kristen, så er der så meget sandhed i den tekst:

Kærligheden er tålmodig.Kærligheden er mild,den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt,søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt. Kærligheden hører aldrig op.


Den beskriver så fint kærligheden- til ens elskede af alle slags. Og den beskriver den kærlighed, der har været i hele forløbet med min fars sygdom. At tåle alt, tro alt, håbe alt, udholde alt.

Igår blev min far begravet. Det var så fint og rigtigt det hele. Sangvalget var lyst og let og indgød håb. Præsten  holdt en utrolig fin tale med overskriften "Så vælg da livet", hvilket er det, vores far gjorde hele vejen igennem, og hvilket er det, vi skal gøre nu. Og så var hun ikke uden humor... Hun sluttede nemlig af med at læse genopstandelsesevangeliet,som en elegant diskret henvisning til vores fars "genopstandelse". Der fik hun altså lige en stjerne i min bog!

Begravelseskaffen bestod af smørrebrød og øl - og så blev der selvfølgelig sunget "Når jeg ser et rødt flag smælde" og "Septembers himmel er så blå". Netop igår var himlen blå og fuld af håb. Derfor er dette også det sidste indlæg om min far for nu, for nok er bloggen god til at dokumentere og dele, men den skal heller ikke være en mindeplads, men mit kreative frirum, hvor der indimellem også er plads til denne slags indlæg.

6 kommentarer:

 1. Det er godt at I havde en god dag Maria.
  Og at det fortsat bliver godt for dig at have ham i dit hjerte og dine tanker.
  for min skyld må du skrive alt det du vil om alt det du vil på din egen blog. Men kan godt forstå du også har brug for ligesom at få en afslutning på det.
  Mange kærlige hilsner
  Ditte

  SvarSlet
 2. Dejligt med gode minder at komme videre på ...
  Og med din kreativitet, tror jeg der ligger mange ideer og lurer.
  KH Pia,

  SvarSlet
 3. Jeg har været noget fraværende i blogland, og har slet ikke set at din far er død. Det sidste jeg læste, var det fantastiske indlæg om at han næsten døde, men så stod op alligevel :-)
  Men jeg sender min dybeste med følelse og varme tanker til dig og din familie.
  Skriv endelig på bloggen, hvis det er det der skal til. Vi andre smutter ingen steder af den grund (selvom du måske synes det er en anden slags blog :-)

  Mange knus Anne Lotte

  SvarSlet
 4. Hej Ditte
  Jeg syntes netop, at der var brug for en slags afslutning, og så måtte det være nok for nu. Men det er dejligt, at der også er plads til denne slags indlæg :)

  Kh. Maria

  Hej Pia
  Jeg lever højt på minderne nu, og heldigvis er det allerede sådan, at de mindre gode fra den sidste tid fortoner sig til fordel for de gode :)
  Jeg kæmper ihærdigt for at komme op på kreativitetshesten igen, men jeg ved at den er der ;)

  Kh. Maria

  Hej Anne Lotte
  Tak for varme tanker :) Jeg er glad for, at I bliver her uanset hvad, men det er netop min tanke, at det primært skal være en anden slags blog, så det hele ikke bliver så trist.

  Kh. Maria

  SvarSlet
 5. Det var en smuk dag, en smuk afsked og lige i jeres søde fars ånd.

  Kys fra L

  SvarSlet
 6. Søde Louise. Det var dejligt, at du var der. Og tusind tak for sidst. Det gav lige lidt ekstra energi på kontoen :)

  Kram

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...