mandag den 12. september 2011

Den sidste Tuborg

Blev ikke drukket i dag. Nej, den blev sendt afsted til et sted, hvor den forhåbentlig gør gavn. Jeg satser på, at forhandlingerne mellem Gud og Fanden faldt ud til min fars fordel, da han i nat trak vejret en sidste gang.
Det var i hvert fald så stille og roligt, som nogen kunne have ønsket sig. Han plejede altid pludselig at liste af, når vi var nogen steder, uden at nogen bemærkede det. Det samme gjorde han i nat. Alle de tegn, som vi havde fået at vide, at vi skulle være opmærksomme på - de var der ikke. I stedet trak han vejret helt stille.. og pludselig holdt han op. Ingen dramatik, bare fred.
Så i dag har vi sagt farvel til ham, iklædt smoking og træsko. Man er vel både bonderøv og verdensmand på én gang... :)
Min far fik en grøn Tuborg og en pakke smøger med i kisten. Sammen med lidt chilier fra sit drivhus. Hans højskolesangbog (fra da han var 15 år), som han så smukt havde dekoreret med ordet RØV på første side, glemte vi at putte i kisten, men jeg synes egentlig også den er god at have til at mindes ham og hans bramfri væsen.
Vi sang ham ud af huset med "Når jeg ser et rødt flag smælde", og vi betalte bedemanden en mindre formue i ekstraomkostninger for at køre rustvognen ud på en ordentlig omvej ud over landet - præcis så direkte og lang en vej, som min far altid kørte, når han kørte tur.
Det var et fint farvel for nu, og jeg håber, at han har nydt sin grønne Tuborg og en enkelt smøg, når vi på fredag siger farvel til ham fra kirken af!

10 kommentarer:

 1. Det lyder som om, at I fik en rigtig fin afsked. En afsked lige i din fars ånd. Håber I kommer godt igennem den næste tid.
  Kh Anne

  SvarSlet
 2. Maria det gør mig så ondt, at din far nu slap grebet. Gid det aldrig måtte være blevet sådan. Det lyder dog som en smuk afsked!

  Men samtidig tror jeg også, at I alle var ved at være klar til at tage afskeden. Det er en hård proces, hvor man jo et eller andet sted bare venter på det uundgåelige!

  Jeg sender dig 1000 kram. Og skriv!

  SvarSlet
 3. Åh Maria, ja dette indlæg var jo lidt ventet.

  Det lyder til at din far og jer var afklaret med situationen og det praktiske var der taget stilling til og planlagt. Dette betyder dog ikke at det ikke er hårdt og tårer fældes.

  Jeg syntes at det er så smukt, at det sker i din fars ånd, en øl, smøg og "når jeg ser et rødt flag smælde" efterfulgt af en sidste køretur ud i det blå.

  Jeg håber at du og din familie kommer godt igennem den næste tid.

  Kh Line

  SvarSlet
 4. Åh, det gør mig virkelig ondt. Jeg er rigtig ked på dine vegne, men er glad for at læse, at I fik ham godt sendt afsted - og så lige i hans ånd.

  - Charlotte

  SvarSlet
 5. Jeg er også rigtig ked af det på jeres vegne. Men samtidig rørt over din fortælling om jeres afsked. Det lyder som om, at det blev gjort i den helt rigtige ånd.

  Tanker fra mig!

  SvarSlet
 6. Det var godt I fik sagt farvel og sendt ham på den rigtige måde. Det betyder så meget. Dejligt I er sammen i den svære tid.
  Kh Vibeke

  SvarSlet
 7. Hej Maria.
  Hvor er det dejligt at høre at det er sket på den næsten bedste måde den kunne.
  Din far lyder ikke kun til at have været et fantastisk menneske, men humor har han da også haft en ordentlig skefuld af.

  Jeg håber at I kommer igennem de næste dage på den bedste måde.
  Mange venlige hilsner og knus

  SvarSlet
 8. Det gør mig ked af det, at du nu skal undvære ham! For det er så hårdt.

  Han lyder som en, jeg godt gad at kende.

  Smoking og træsko.... Fantastisk!

  Mange tanker og knus herfra <3

  SvarSlet
 9. Tak for alle jeres søde hilsner. Endnu engang er det dejligt, at bloggen her også har lov til at være et forum til at dele de svære ting i - tak :)

  Anne:
  Det var en afsked lige som den skulle være, når nu den skulle være :)

  Onkel Anne: Vi var så klar, som man kunne være. Det var godt for ham at få fred nu, også selvom det nok aldrig bliver det rette tidspunkt, hvis man selv måtte vælge...

  Line: Ja, det var jo ventet, og derfor også rart at have styr på alt det praktiske. Heldigvis fik vi det vendt i god tid, på en god måde, så vi nu er sikre på at have gjort det rigtige for ham. Køreturen havde vi ikke talt om, men jeg er sikker på, at han værdsatte den :)

  Charlotte: Tak. Det var i hans ånd til det sidste, og det gjorde det måske lidt nemmere...

  Asli: Tak. Det er noget underligt noget med afskedsritualer, for selvom han jo nok ikke kunne observere dem, så gav det i hvert fald os ro og rum til alle følelserne.

  Vibeke: Det er rigtig dejligt, at vi har kunnet være sammen allesammen her til sidst. Det giver lige den ekstra styrke, som man har brug for nu...


  Ditte: Han havde meget humor, og den har vi også kunnet bruge til at tackle både alt det svære og alt det gode med i denne proces - og med god samvittighed, fordi vi ved, at han ville have grint med, hvis han kunne :)

  June: Det ramte først rigtigt i dag - og det er godt nok hårdt. Udtrykket "Sorg er hjemløs kærlighed" passer utrolig fint nu. Der er så meget kærlighed, som man ikke rigtig ved, hvor man skal placere nu.
  Han var heldigvis også en som rigtig mange godt gad at kende, nok på grund af alle facetterne, så vi har mange gode mennesker omkring os nu :)

  Kh. Maria

  SvarSlet
 10. Hej Maria,

  Jeg er glad for at høre, at du/I har gode mennesker omkring jer. Det betyder utrolig meget.

  <3

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...