mandag den 14. februar 2011

Når man ikke kan få hønsestrik på en dag...

...Så må man selv i aktion.

 Igår købte jeg jo den skønne bog om hønsestrik i håb om, at min mor ville berige mig med et tørklæde af den slags. Men af erfaring ved jeg, at jeg muligvis også skal håbe på at få det i 80-års-fødselsdagsgave, når det er min mor med samme tålmodighed som jeg, jeg beder om den slags. Og hvem ved, om hønsestrik er på mode til den tid??
Så jeg tog i Peters resthal a.k.a. Stof og Stil idag. Faktisk for at købe nogle puder, men man kommer jo altid hjem med mere. Jeg kom hjem med dette lyserøde og hvide strik, som jo nærmest var en foræring: 30 kr. for halvanden meter!

Med et par skindrester, en limstift og en symaskine blev det hurtig til et circle scarf.


Det er dejligt varmt og blødt og foreløbig en god erstatning for et halstørklæde i hønsestrik :)

14 kommentarer:

 1. Hvor er det lækkert. Jeg er også helt med på stjerne dillen for tiden.
  Er det sådan nogle "glow in dark" stjerner du tegner efter, det er jo genialt?

  SvarSlet
 2. Hvor er det bare en god idé! Intet mindre :)

  SvarSlet
 3. Tak Linsens og Anne :).
  Ja, det er lige netop sådan nogle stjerner. Jeg har taget et par dage på landet hos mine forældre, og der hænger stjernerne stadig i loftet på mit gamle teenageværelse - klar til kreabrug!

  SvarSlet
 4. Det vidste jeg slet ik man kunne få. Tørklædet ser rigtig lækkert ud og god idé med stjernerne...

  SvarSlet
 5. Manner det er flot! god ide! vil stjerne gerne hænge ordentligt ved ?

  SvarSlet
 6. Tak, Malene, Sanne og Heidi.

  Malene: Jeg går ud fra, at du mener det strikkede "stof"? Det var sådan en af de der afklippede rester de havde liggende. Har heller ikke set det derude før.

  Heidi: Ja, det ville de gerne, for jeg applikerede dem på med symaskinen. Limede dem bare fast med limstiften. Plejer normalt at bruge stoflim, men min veninde har lært mig, at man sagtens kan bruge limstift til den slags, når det skal applikeres bagefter. Og det fungerede upåklageligt :)

  SvarSlet
 7. Rigtig flot tørklæde. Jeg er kæmpefan af kombinationen strik og skind!

  SvarSlet
 8. Tak Asli :) Jeg elsker også at kombinere forskellige teksturer - og især med skind. Det er sådan et skønt materiale, der giver lidt ekstra kant til det man laver.
  Jeg har faktisk også et lille projekt i tankerne, der involverer skind og hækling. Men jeg er desværre ikke lige så ferm som dig med en hæklenål, så det kommer nok til at tage lidt tid.
  Jeg håber forresten, at du måske holder et hæklekursus nr. 2. Har desværre ikke vildt meget tid lige nu, men på et tidspunkt vil jeg rigtig gerne deltage!

  SvarSlet
 9. :) Ja, mente selvfølgelig strik"stoffet":) Må jeg spørge hvad "røret" måler? Altså hvor stort du har lavet tørklædet? Det ser rigtig godt ud, at det fylder nemlig...måske stoffet også er lidt kraftigt i det eller?

  SvarSlet
 10. Tænkte jeg nok. Ja, selvfølgelig må du spørge:). Stoffet jeg har lavet det af er ca. 2 m. x 75 cm.
  Normalt laver jeg circle scarfs i målene 180 cm x 65 cm, når det er i jersey/isoli. Men det her er kraftigere, som du skriver, så det kan godt tåle lidt mere længde.

  SvarSlet
 11. Okay...mange tak for hjælpen. Syr du det forresten lige sammen eller snor du tørklædet inden du syr det sammen til en cirkel?

  SvarSlet
 12. Det var så lidt :). Jeg snor ikke tørklædet inden jeg syr det sammen...

  SvarSlet
 13. Det er helt vildt sejt, og ville pass alt for fint i min gadarobe - det er synd og skam at det ikke er sådan at skaffe ;)

  - Anne

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...