søndag den 13. februar 2011

Årh ja, for et kup!

Det kan godt betale sig at tage på kræmmer/loppemarked på landet, har jeg endnu engang erfaret. Kæresten er taget på besøg i Nordjylland hos sine forældre, da vi arbejder i forskellige kommuner og derfor har vinterferie forskudt. Så jeg er taget på landet hos de gamle også, og her til eftermiddag har jeg så været med min mor i den lokale kræmmerhal.
Se lige, hvad jeg fandt:


Sør´me om ikke der hang to Ball-lamper, en Panton-lampe og den store orange sag i én og samme stand! Jeg har længe været på udkig efter nogle nye lamper til vores spisebord og til at hænge over sofabordet. Ville rigtig gerne lave sådan en lille klynge af lamper over sofabordet. Faktisk har jeg så sent som igår luret på Ball-pendlerne på nettet, men de koster jo 350 kr. stykket, så det kunne godt løbe lidt op.
Da jeg så så disse lamper gik jeg igang med at skrue godt op for krejlergenet, men inden det kom i aktion, fik kræmmeren øje på min mor, der er en god og vedholdende krejlerkunde hos hende - og vupti! Uden noget krejleri fik jeg alle fire lamper til 500 kr. (de stod ellers samlet i 750 kr.). Årh, årh, årh... jeg er noget så begejstret! Jeg har en plan om at lade den orange stå i al dens vildhed, men slibe de andre og male dem - i hvilke farver ved jeg endnu ikke. Måske skal jeg skrue op for charmen for at overbevise kæresten om projektets genialitet...

 Og så blev det også til lidt bøger. En bog om krigsvåben til ham den søde - til trods for at han nærmer sig de 30 år, så tror jeg den bliver et hit. Fantastisk bog om hønsestrik. Billederne nedenfor taler vist for sig selv. Jeg er ret vild med Steinums halstørklæder i deres variant af hønsestrik, men de koster jo. Nu sætter jeg alt ind på at overtale min mor til at kigge i bogen og strikke et hønsestrikket halstørklæde til mig - please, please, please :)
Halløj, for en luns øjenguf - hva´?
De der sokker... øjjj... Og kan I lige se mønsteret fra jumperen overført til et halstørklæde?

Bare lige en lille info, som skoleelever såvel i 1969 som i dag kan have god gavn af.
Den lille røde bog for skoleelever måtte jeg bare eje. Den er selvfølgelig skrevet i kølvandet på `68-oprøret, og der bliver stillet store spørgsmålstegn ved autoriteternes kunnen og ret. Der er fx et afsnit om hvorvidt og hvordan lærere må straffe, og under afsnittet "Hvad ved lærere?" er konklusionen kort fortalt: Ikke noget!
Jeg glæder mig til at læse mere i den - jeg tror, at der gemmer sig mange gode grin i den...

9 kommentarer:

 1. Sikke en masse guf, du har fået fat i - er grøn af misundelse :-) Sjovt at læse det, nu jeg selv er underviser :-) Hav en god søndag aften!

  SvarSlet
 2. Elsker lampene!!! Me want!!:)NB-mailen lar seg vente på men den kommer. Vi planlegger å bestille tur til Køben snart så håper å ha en dato i boks snart.

  SvarSlet
 3. May: Jeg føler mig også meget heldig over, at det var min tur til at gøre nogle gode kræmmerfund :). Hvad underviser du i? Måske kan jeg se det på din blog/profil?
  Du må også have en dejlig mandag aften :)

  Mola-mo: Jeg glæder mig til mail, og til at høre, hvornår I kommer til København.
  Jeg har fået vagter i Workshoppen for marts og april, og det er den 8., 12. og 15. marts, samt den 9. april. Måske passer det sammen?

  SvarSlet
 4. Wow, nogle kup. Jeg ønsker mig en inderligt en Bumling lampe, som den du har fundet (den store orange). Vil du afsløre, hvor du har været på rov?

  SvarSlet
 5. Hej Malene
  Jeg vil gerne afsløre, hvor jeg har været på rov :) Det er i Hvalsø Kræmmerhal (ligger mellem lejre og Roskilde). Et rigtig fint sted lidt ude på landet. Der er maaaaange fede lamper der. De har åbent lørdag og søndag mellem 11-16 og er helt sikkert et besøg værd.
  Jeg tror ikke lampen er en ægte Bumling, men en kopi. Men det gør ikke noget for mig :)
  Den har heller ikke det der plastikgitter nedenunder...

  SvarSlet
 6. Øv, jeg havde lige håbet, at du havde været med kæresten i Jylland og så var taget på kræmmer-rov ;) Men hvis jeg nogensinde kommer på de kanter, så skal jeg da helt sikkert til Hvalsø.
  Ægte eller ej, så er den top sej din orange lampe :)

  SvarSlet
 7. Det var desværre ikke i jylland, selvom jeg også gerne tager på kræmmerrov der, når jeg er der med kæresten. Har faktisk været en tur i den der kræmmerhal igen i dag. Fik to læderskoletaske (af den gammeldags slags) for 50 kr. tilsammen! Og lidt retrostof + en sommerfugleramme til søsteren. De har så mange fine ting.
  De havde en mindre bumlinglampe også - i guld. Tror den var ægte. Men den manglede bundgitteret. Kostede vist 150 kr... Har set nogle af de ægte i omegnen af 700-800 kr. på antikvitetshjemmesider, så der kunne du også forsøge dig?

  SvarSlet
 8. Du har da virkelig heldet med dig. Så er det noget ved at gå på rov ;)

  SvarSlet
 9. *weeeeee!!* Så herlig at du også er lærer! Og liker å lese! Soul mate *hihi* Jeg er også lærerstudent, og den norske skolen er sterkt inspirert av den danske. Leser stadig artikler om skolestudier gjort i Danmark.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...